Θέμα : Roverway 2024 – (Νορβηγία: 22 Ιουλίου – 01 Αυγούστου 2024)

Είναι με μεγάλη χαρά που επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για την 7η Προσκοπική Κατασκήνωση (Roverway) που θα διεξαχθεί μεταξύ των 22 Ιουλίου – 01 Αυγούστου 2024 στην Νορβηγία με σλόγκαν «North of the Ordinary» και που το Σώμα Προσκόπων Κύπρου προτίθεται να συμμετέχει με οργανωμένη αποστολή.

Tο καλοκαίρι του 2024, πρόσκοποι μεταξύ 16 και 22 ετών έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια  συναρπαστική κατασκήνωση. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν πολλούς άλλους πολιτισμούς μέσα από χιλιάδες άλλους Προσκόπους από την Ευρώπη. Η μοναδική διασκέδαση, οι κοινές εμπειρίες, οι γνώσεις και οι ιδέες είναι οι λέξεις-κλειδί για τους συμμετέχοντες.

Τις πρώτες ημέρες του Roverway 2024, οι κατασκηνωτές θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν ένα μονοπάτι με άλλους προσκόπους από διαφορετικές χώρες. Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά διαφορετικών μονοπατιών στη Νορβηγία. Τα μονοπάτια θα έχουν διαφορετικά θέματα και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τη νορβηγική φύση και τον πολιτισμό. Μετά από πέντε ημέρες κατά μήκος των διαφόρων διαδρομών, όλοι οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν σε ένα κοινό σημείο κοντά στο Στάβανγκερ.

Το Roverway είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γεγονότα προσκόπων στην Ευρώπη με περίπου 5000 συμμετέχοντες και έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στην Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ισλανδία, την Φινλανδία, την Γαλλία και την Ολλανδία.

Οι εμπειρίες και τα βιώματα που ζει κάποιος με τη συμμετοχή του σε ένα Roverway είναι μοναδικές και αναμφίβολα η συμμετοχή τους αποτελεί ξεχωριστή και ανεπανάληπτη εμπειρία για τον κάθε πρόσκοπο και ιδιαίτερο σταθμό στην προσκοπική του ζωή.

Η Κύπρος συγκαταλέγετε μεταξύ των χωρών κατηγορίας Γ, ( που υπολογίζεται με βάση το μέσο κατά κεφαλή εισόδημα), γι’ αυτό και το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθοριστεί περίπου στα € 600.

Αναμένοντας και την επίσημη ενημέρωση από το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, εντός των επόμενων ημερών, δίνουμε την δυνατότητα στις οικογένειες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή στα παιδιά τους στην εν λόγω κατασκήνωση, να αποταμιεύσουν ένα ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Συστήματος μας.

Όταν παραλάβουμε την επίσημη ενημέρωση του Σώματος Προσκόπων Κύπρου οποιοδήποτε δικό μας πλάνο αποταμίευσης αναιρείτε και θα συνεχίσουμε βάση της επίσημης οδού που θα καθοριστεί.

Καθορίζουμε πιο κάτω συγκεκριμένες περιόδους αποταμίευσης για τα μέλη μας ως έξης:

1. Πρώτη δόση από € 150 Μέχρι τις 04 Μαρτίου, μαζί με την προκαταρκτική αίτηση
2. Δεύτερη Δόση από € 150 Μέχρι την 01 Απριλίου 2023
3. Τρίτη Δόση από € 150

4.  Τέταρτη Δόση από € 150

Μέχρι τις 06 Μαΐου 2023

Μέχρι τις 10 Ιουνίου 2023

Το δικαίωμα συμμετοχής καλύπτει όλα τα γεύματα κατά την διαμονή στο Roverway και το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων.

Το υπόλοιπο ποσό, το οποίο περιλαμβάνει το κόστος για το αεροπορικό εισιτήριο θα καθοριστεί αργότερα και θα καταβληθεί σε δόσεις μετά την ημερομηνία αποπληρωμής του δικαιώματος συμμετοχής που θα θέσει το Σώμα Προσκόπων Κύπρου. Επίσης, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου στην επίσημη του ενημέρωση θα δώσει στοιχεία και για την πολιτική ακύρωσης.

Δικαίωμα συμμετοχής στην Κυπριακή αποστολή έχουν όσα παιδιά έχουν γεννηθεί μεταξύ 01 Αυγούστου 2002 και 22 Ιουλίου 2008.

Τονίζετε ότι, οι ανιχνευτές που προτίθενται να συμμετέχουν στην κατασκήνωση στο εξωτερικό θα αντιπροσωπεύουν το 76ο Σύστημα Προσκόπων Στροβόλου και κατ’ επέκταση το Σώμα Προσκόπων Κύπρου και γι’ αυτό το λόγω έχει αποφασισθεί όπως όλοι οι ανιχνευτές συμμετέχοντες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τις απαιτήσεις που απαιτούνται για εισδοχή στην Κοινότητα Ανιχνευτών. Νοείτε δε ότι πρέπει να είναι ακέραιου χαρακτήρα και ήθους και να έχουν συνεχείς παρουσίες σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις των τμημάτων τους.

Πιστεύουμε ότι, αν και το κόστος συμμετοχής είναι ψηλό, δεν πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αφού κατανέμετε σε μικρότερες δόσεις για ευκολότερη αποπληρωμή. Επιπρόσθετα, ως μέλη του 76ου Συστήματος που θα συμμετέχουν στην αποστολή θα διεξάγουμε διάφορες εκδηλώσεις για την συλλογή χρημάτων τόσο για την αγορά του εξοπλισμού που απαιτείτε όσο για μείωση του κόστους συμμετοχής.

Επισυνάπτουμε την προκαταρκτική αίτηση συμμετοχής που πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί κοντά μας το αργότερο μέχρι τις 04 Απριλίου, 2023 συνοδευόμενη από την πρώτη δόση των  € 150.

Για διευκόλυνση σας παραθέτουμε τον αριθμό λογαριασμού του Συστήματος μας για την απευθείας κατάθεση των δόσεων συμμετοχής στο Roverway:

 Ελληνική Τράπεζα

Αρ. Λογαριασμού: 14501G4683101

IBAN no.: CY02 0050 0145 0001 4501 G468 3101

SWIFT: HEBACY2N

Μαζί με την κατάθεση θα πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του Συμμετέχοντα, η σχετική δόση και το «Roverway 2024», για παράδειγμα «Αργυρώ Καφετζιή 1η Δόση Roverway 2024».

Αμέσως μετά αντίγραφο της απόδειξης θα πρέπει να στέλνετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συστήματος (as@76.life) με τίτλο το ονοματεπώνυμο του Συμμετέχοντα, την σχετική δόση και το «Roverway 2024», για παράδειγμα «Αργυρώ Καφετζιή 1η Δόση Roverway 2024».

Για περισσότερες διευκρινήσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Επιπλέον όσοι επιθυμείτε να πάρετε μια πρώτη άποψη από τη δράση αυτή μπορείτε να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Roverway 2024 στο σχετικό σύνδεσμο: https://roverway.kmspeider.no/english

Θα βρείτε αυτούσια την επιστολή στον πιο κάτω σύνδεσμο :

20222023028 Roverway 2024