Κοινότητα Ανιχνευτών – Τριήμερο Προσκοπικής Τεχνικής και Ανιχνευτικής Εξερεύνησης Ε.Ε.

Το τριήμερο 11-13 Οκτωβρίου 2019, θα γίνει η  δράση η οποία έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα στους Ανιχνευτές της Επαρχίας να ολοκληρώσουν τις απαιτήσεις της Ανιχνευτικής Εξερεύνησης η οποία είναι κομμάτι του Πτυχίου Τελειοποιήσεως.

Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό έχουν  όλοι οι Ανιχνευτές που βρίσκονται στο 2ο ή 3ο έτος της Ανιχνευτικής τους ζωής. Επίσης δικαίωμα συμμετοχής έχουν και Ανιχνευτές που βρίσκονται στο 1ο έτος τους στην Κοινότητα με απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν αποκτήσει το Χρυσό Τρίφυλλο στην Ομάδα Προσκόπων. Πρωτοετής Ανιχνευτές που δεν έχουν το Χρυσό Τρίφυλλο δεν μπορούν να συμμετάσχουν αφού δεν θα έχουν ολοκληρώσει την Εισδοχή τους στην Κοινότητα.

Η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί από το χώρο στάθμευσης του Ταχυδρομείου της Προδρόμου, στις 17:30 της Παρασκευής 11 Οκτωβρίου 2019. Η επιστροφή θα γίνει στον ίδιο χώρο, στις 12:00 την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.

Οι Ανιχνευτές θα πρέπει να φροντίσουν για τα ατομικά τους εφόδια. Πέραν αυτών να σημειωθεί ότι στο φετινό εξεταστικό, οι Ανιχνευτές μπορούν να φέρουν μαζί τους κάποια υλικά για την κατασκευή της καλύβας τους. Αυτό γίνεται με σκοπό την αποφυγή της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. Να σημειωθεί ότι τα υλικά αυτά θα πρέπει να τα μεταφέρουν κατά τη διάρκεια της πορείας. Τα υλικά αυτά είναι: σπάγκος / σχοινί, κοντός /ξύλο, μουσιαμάς.

Πληροφορίες εξεταστικών:

Ταχύ Οδοιπορικό, Χαρτογράφηση, Case Study:

Οι Ανιχνευτές θα κρατήσουν σημειώσεις ταχέως οδοιπορικού για απόσταση 750-1000m. Θα κρατούν σημειώσεις σε ομάδες 2 ατόμων και είναι δική τους ευθύνη να τις μοιραστούν πριν αρχίσει η γραπτή εξέταση. Θα έχουν στη διάθεση τους 4 ώρες για να παραδώσουν το καθαρογραμμένο Ταχύ Οδοιπορικό, Χαρτογράφηση και το λυμένο case study. Για το ταχύ Οδοιπορικό θα τους δοθούν τρεις Α4 ενώ για την χαρτογράφηση μία Α3. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν κλίμακα 1:2000 μέχρι 1:2500 (μπορεί π.χ. να χρησιμοποιηθεί και κλίμακα 1:2200).

Α’ Βοήθειες :

Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, φέτος η εξέταση των Α’ Βοηθειών, θα είναι πρακτική. Οι Ανιχνευτές θα πρέπει να ανταπεξέλθουν σε σενάρια τραυματισμών και καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Διαβίωση :

Το κομμάτι αυτό περιλαμβάνει την κατασκευή καλύβας, χρησιμοποιώντας υλικά που θα έχουν φέρει οι Ανιχνευτές και άλλα που θα βρουν στην γύρω περιοχή χωρίς οποιαδήποτε παρέμβαση στη φύση (επιτρέπονται ξερά ή ήδη κομμένα κλαδιά), και θα πρέπει να διανυκτερεύσουν σε αυτήν.

Επίσης θα μαγειρέψουν ένα γεύμα σε ανοικτή φωτιά με τρόφιμα που θα τους δοθούν και σκεύη/ υλικά που θα βρουν ή θα φτιάξουν. Το μόνο σκεύος που επιτρέπεται είναι μαχαιροπίρουνο και μεταλλική καραβάνα.

Το τίμημα συμμετοχής στη δράση έχει καθοριστεί στα €15.00 και περιλαμβάνει έξοδα διαμονής, έξοδα διατροφής τα μεταφορικά, αναμνηστικό και υλικά προγράμματος της δράσης.

Η επισυναπτόμενη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να παραδοθεί στο επιτελείο της Κοινότητας μας μαζί με το τίμημα συμμετοχής στο χώρο του Συστήματος μέχρι το Σάββατο 05 Οκτωβρίου 2019, όπου για σκοπούς προγραμματισμού έχει οριστεί και ως η τελευταία ημέρα παραλαβής δηλώσεων συμμετοχής. 

Το επιτελείο της Κοινότητας Ανιχνευτών βρίσκεται στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις τυχών χρειαστείτε :

99 995 295 Α.Κ.Α. – Μαρίνα Ηλία

2019202007 ΚΑ – Τριήμερο Ανιχνευτικής Εξερεύνησης Ε.Ε.