Κοινότητα Ανιχνευτών – Αμφικτιονία και Μαίανδρος ΙΙ

Υλοποιώντας τον προγραμματισμό του Κλάδου Ανιχνευτών, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΙΙ»  και η 5η Παγκύπρια Ανιχνευτική Αμφικτιονία θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 19 – 21 Απριλίου 2019 (Παρασκευή, Σάββατο Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων), στο Λύκειο Λατσιών και στο Πάρκο Αθαλάσσας στην Λευκωσία.

Δικαίωμα συμμετοχής στον ΜΑΙΑΝΔΡΟ ΙΙ έχουν οι Ανιχνευτές οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει ΟΛΕΣ τις προβλεπόμενες απαιτήσεις όπως ορίζονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό του Κλάδου Ανιχνευτών. Η δράση «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΙΙ», σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό του Κλάδου Ανιχνευτών είναι μία δράση ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ και ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ για τους νέους Προσκόπους Δημοκρατίας και δεν αφορά στάδιο περαιτέρω αξιολόγησης τους.

Η δράση «ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΙΙ», αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για τον Κλάδο Ανιχνευτών και κυρίως για τους ίδιους τους Ανιχνευτές οι οποίοι κατά τη διάρκεια της, θα τύχουν της μέγιστης επιβράβευσης που μπορεί να τύχει ένας Πρόσκοπος πριν την ενηλικίωσή του.

Το Πτυχίο Προσκόπου Δημοκρατίας δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψηφιδωτό Ανιχνευτικών δράσεων, εμπειριών και γνώσεων. Η πρόκληση είναι καθαρά δική μας, εμάς των Βαθμοφόρων, έτσι ώστε να δώσουμε στους Ανιχνευτές μας τα απαραίτητα εφόδια για να παίξουν σωστά και μέχρι τέλους το Ανιχνευτικό παιχνίδι, με επιστέγασμα των προσπαθειών τους την Απονομή του Πτυχίου Προσκόπου Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί διαχρονικά ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τους κατόχους του.

Δικαίωμα συμμετοχής στην 5η Παγκύπρια Ανιχνευτική Αμφικτιονία έχουν όλοι οι Ανιχνευτές που έχουν ολοκληρώσει την εισδοχή τους στον Κλάδο.

Η Αμφικτιονία, για όσους θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά αποτελεί μια Παγκύπρια συνάθροιση των Ανιχνευτών και Βαθμοφόρων τους, που ο Κλάδος Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας έχει καθιερώσει τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι μια συνάντηση στην οποία συμμετέχουν πέραν των 350 ατόμων ανά διετία.

Η έναρξη του τριημέρου δεν έχει οριστεί ακόμα. Θα σας ενημερώσουμε σχετικά εντός ημερών.

Το κόστος των δράσεων έχει ανέλθει στα 25 ευρώ και καλύπτει όλα τα έξοδα της δράσης και μεταφορικά. Παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την δήλωση συμμετοχής και να την επιστρέψετε κοντά μας το αργότερο μέχρι το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019.

2019037 ΚΑ – Αμφικτιονία και Μαίανδρος ΙΙ