Αναβολή Συναντήσεων και Δράσεων 30/11 – 13/12 2020

Με γνώμονα την προστασία όλων μας αλλά και των οικογενειών μας, και για πιστή εφαρμογή των διαταγμάτων της Κυβέρνησης, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου αποφάσισε όπως προχωρήσει στην αναβολή των Συναντήσεων και δράσεων οποιουδήποτε αριθμού και είδους του ερχόμενου Σαββάτου 05/12/2020 και του επόμενου στις 12/12/2020.

Πρωταρχικό μέλημα μας σαν Σύστημα είναι η ασφάλεια και η προστασία των Μελών μας, ενήλικων και ανήλικων. Θα αναμένουμε λοιπόν ενημέρωση και οδηγίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους και θα σας ενημερώνουμε για σχετικές αλλαγές στις συγκεντρώσεις και δράσεις μας.

Η Γενική Εφορεία μέσα στο πλαίσιο των συνθηκών της πανδημίας COVID-19 όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και σε συνεννόηση με τις Εφορείες Κλάδων των Επαρχιακών Εφορειών, προχωρεί στην προκήρυξη ατομικού επάθλου για την περίοδο 2020-2021.

Το έπαθλο θα έχει τη μορφή συμπλήρωσης συγκεκριμένων στόχων οι οποίοι θα ανακοινώνονται και θα πρέπει να συμπληρώνονται ανά δεκαπενθήμερο. Αναγνώρισης συμμετοχής στο έπαθλο θα τύχουν όσα από τα μέλη του Σώματος Προσκόπων Κύπρου θα συμμετάσχουν τουλάχιστον στο 80% των στόχων που θα ανακοινωθούν. Τα στοιχεία θα τηρούνται από τους Αρχηγούς Τμημάτων οι οποίοι και στο τέλος του επάθλου θα υποβάλουν κατά Κλάδο τον σχετικό κατάλογο ονομάτων.

Οι στόχοι θα είναι γενικοί (θα καλύπτουν όλους τους Κλάδους) ή ειδικοί (θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τον Κλάδο) ανάλογα με το περιεχόμενο τους, θα ανακοινώνονται ανά δεκαπενθήμερο (την πρώτη μέρα του δεκαπενθήμερου) και θα πρέπει να υλοποιούνται εντός του δεκαπενθήμερου (μέχρι την τελευταία μέρα του δεκαπενθήμερου).

Για το πρώτο δεκαπενθήμερο, πρώτος στόχος είναι η ετοιμασία σχεδίου σε μέγεθος Α4 που να αναφέρεται στην εμπειρία του καθενός από την πανδημία. Τα δώδεκα σχέδια που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή (θα αποτελείται από τους Εφόρους των Κλάδων της ΓΕ με την υποστήριξη ειδικών) θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση του Ημερολογίου 2021, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στους λειτουργούς υγείας και τους εθελοντές που εργάστηκαν και εργάζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι το ημερολόγιο που θα κυκλοφορήσει θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή, για προστασία από την πανδημία, οι σελίδες του οποίου μπορούν να εκτυπωθούν από τον καθένα και να τοποθετηθούν σε θήκη CD σε επιτραπέζια μορφή. Με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε ταυτόχρονα και στην περιβαλλοντική αγωγή αφού οι εκτυπώσεις θα περιοριστούν και θα χρησιμοποιηθούν ήδη υπάρχουσες πλαστικές θήκες παλιών CD’S με ανακυκλώσιμο τρόπο.

Τα σχέδια που θα ετοιμαστούν θα πρέπει να αποσταλούν από τους οικείους Αρχηγούς Τμημάτων / Συστημάτων στην Γραμματεία του ΣΠΚ το αργότερο μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι.

Για τον σχεδιασμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε είδος σύνθεσης, όπως ζωγραφική (με μολύβι, νερομπογιά, κλπ), κολάζ, ή ηλεκτρονικός σχεδιασμός, θα πρέπει να έχει μέγεθος Α4 και να αποσταλεί σε μορφή pdf. Δεν θα πρέπει να φέρει όνομα ούτε και χαρακτηριστικά του Συστήματος ή της Επαρχιακής Εφορείας απ’ όπου προέρχεται.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε από κοντά να θυμάστε ότι οι Πρόσκοποι είμαστε πάντα ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΙ.

20202021012 Αναβολή Συναντήσεων 30 11 – 13 12 2020