Ανανεωμένο Πρωτόκολλο λειτουργίας ΣΠΚ, Φεβρουάριος 2022

Το Σώμα Προσκόπων Κύπρου όντας σε εγρήγορση παρακολουθώντας συνεχώς κάθε τροποποίηση στα περί Λοιμοκαθάρσεως διατάγματα και στις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας η οποία τυχόν να επηρεάζει τις δραστηριότητες του αναθεώρησε το πρωτόκολλο του.

Αδιαμφησβήτητα, πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια και προστασία των Μελών μας, ενήλικων και ανήλικων. Για να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των συγκεντρώσεων, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τα ακόλουθα τα οποία απορρέουν από τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου :

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Συνιστάται χρήση διπλής προστατευτικής μάσκας, υπενθυμίζουμε και την πώληση των μοναδικών μασκών του Σύστηματος μας.
  2. Για είσοδο σε οποιαδήποτε προσκοπική δραστηριότητα θα απαιτείται από τους συμμετέχοντες προσκόμιση Safe Pass σύμφωνα με τους εν ισχύ κανόνες που εκδίδει το Υπουργείο Υγείας, δηλαδή:

α. για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή Rapid test ισχύος 72 ωρών

β. για άτομα με μερική εμβολιαστική κάλυψη (ένα ή δύο εμβόλια) την προσκόμιση αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης PCR ή Rapid test που διενεργήθηκε εντός της τελευταίας εβδομάδας.

γ. για άτομα που έχουν νοσήσει με το πιστοποιητικό ανάρρωσης (ισχύος 90 ημερών).

δ. Η συμμετοχή στις προσκοπικές δραστηριότητες είναι ελεύθερη σε άτομα που έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με προσκόμιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

3. Κατά την άφιξη των μελών μας στον χώρο της δραστηριότητας, θα ελέγχεται το Safe Pass που θα προσκομίζεται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CovScan Cyprus.

4. Όσα πιστοποιητικά των μελών μας θα βρίσκονται μόνο στην κατοχή γονέα/κηδεμόνα θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι να αποστέλνονται εκ των προτέρων ηλεκτρονικά (π.χ. viber, email) στο καθορισμένο από το Σύστημα υπεύθυνο άτομο (Αρχηγός Τμήματος ή Συστήματος). Για θέματα προσωπικών δεδομένων κανένα μέλος δεν υποχρεούται να στείλει ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει επιδεικνύονται κατά την είσοδο από τον αρμόδιο γονέα/κηδεμόνα.

5. Η είσοδος τρίτων προσώπων δεν επιτρέπεται, εκτός από προκαθορισμένα μέλη της Επιτροπής Γονέων, άτομα που έκλεισαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον ΑΣ ή άτομα εγκεκριμένα εκ των προτέρων με συγκεκριμένη εργασία στον χώρο. Γενικά, όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ από τα μέλη μας και τους βαθμοφόρους εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο παρόν σημείο.

Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία είναι πρωτόγνωρες για όλους και το έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα συνεχίσετε να επιδεικνύετε τη δέουσα σημασία στα πρωτόκολλα και θα ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αλλά και του Συστήματός μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως το Σύστημα είναι πανέτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο ακολουθώντας πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία για την συνέχιση της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

20212022019 Ανανεωμένο Πρωτόκολλο ΣΠΚ Φεβρουάριος 2022