5ο European Mini Jamboree (EuroMiniJam)

Είναι με μεγάλη χαρά που επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το 5ο European Mini Jamboree (‘EuroMiniJam’) που θα πραγματοποιηθεί στο Γιβραλτάρ, ανάμεσα στις ημερομηνίες 28 Ιούλιου – 3 Αυγούστου 2024 και απευθύνεται σε Προκόπους ηλικίας 13 με 16 ετών.

To 5o EuroMiniJam θα πραγματοποιηθεί στο Γιβραλτάρ, μια Βρετανική Υπερπόντια Επικράτεια που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Ιβηρικής Χερσονήσου. Στο τοπίο κυριαρχεί ο βράχος του Γιβραλτάρ στους πρόποδες του οποίου βρίσκεται μια πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης. Το μεγαλύτερο μέρος της άνω περιοχής του Βράχου καλύπτεται από ένα φυσικό καταφύγιο που φιλοξενεί τους Mακάκους Barbary, τους διάσημους «πίθηκους» του Γιβραλτάρ, που είναι στην πραγματικότητα μαϊμούδες. Αυτοί είναι οι μόνοι πίθηκοι που βρέθηκαν στην Ευρώπη!

Το EuroMiniJam είναι μια τακτική ευρωπαϊκή δράση η οποία φιλοξενείται εναλλακτικά από τα μικρά κράτη της Ευρώπης με πληθυσμό λιγότερο από ένα εκατομμύριο και είναι μια επταήμερη κατασκήνωση όπου Πρόσκοποι και Οδηγοί συμμετέχουν σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα και απολαμβάνουν μια γεμάτη, διασκεδαστική, διεθνή εμπειρία. Ο σκοπός είναι να δημιουργηθούν σχέσεις φιλίας διαφορετικών πολιτισμών.

Η Κυπριακή Αποστολή σκοπεύει να συμμετάσχει με το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων όπως έχει καθοριστεί από τους διοργανωτές. Συγκεκριμένα με 2 Ενωμοτίες αποτελούμενες από 8 Προσκόπους η καθεμία και συνολικά έως 6 ενήλικες Βαθμοφόρους.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα δοθεί έμφαση στην επιλογή ατόμων από διάφορα συστήματα. Αυτό σημαίνει πως πιθανόν να μην επιλεχθούν όλα τα άτομα από κάθε σύστημα που θα έχουν δηλώσει ενδιαφέρον. Αυτό θα ισχύει για όλους (Προσκόπους και Βαθμοφόρους).

Για τον λόγο αυτό το ΣΠΚ αρχικά θα δεχθεί αιτήσεις πρόθεσης συμμετοχής χωρίς προκαταβολή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2023 το αργότερο. Αυτές θα αξιολογηθούν με βάση την πιο πάνω μεθοδολογία και οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν ηλεκτρονικά για να προχωρήσουν με τις πληρωμές. Σημειώνεται ότι για τους ανήλικους η φόρμα πρέπει να συμπληρωθεί από τον γονέα/κηδεμόνα και στα αγγλικά.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Το δικαίωμα συμμετοχής στο EuroMiniJam, έχει καθοριστεί από τους διοργανωτές στα € 410 με βάση τις σημερινές ισοτιμίες. Οι τελικοί συμμετέχοντες θα πρέπει να προχωρήσουν με βάση το σχέδιο αποπληρωμής ως εξής:

·        Πρώτη δόση €250 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2023 το αργότερο μαζί με την αίτησησυμμετοχής (βλέπε αίτηση συμμετοχής στο Παράρτημα 1)
·        Δεύτερη δόση €200 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2023

Το πιο πάνω ποσό του δικαιώματος συμμετοχής μπορεί να διαφοροποιηθεί σε περίπτωση ύπαρξης μεγάλης διακύμανσης στη συναλλαγματική ισοτιμία μεταξύ Ευρώ και Βρετανικής Στερλίνας. Όταν ξεκαθαρίσει το τελικό κόστος συμμετοχής με βάση την ισοτιμία συναλλάγματος κατά την ημέρα της πληρωμής προς τους διοργανωτές, τότε οποιοδήποτε ποσό περισσεύει από την προκαταβολή, θα χρησιμοποιηθεί για το υπόλοιπο κόστος της δράσης το οποίο θα περιλαμβάνει:

  1. Αεροπορικό εισιτήριο, το κόστος του οποίου θα είναι ανάλογα με το ύψος των προσφορών που θα ζητηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΠΚ
  2. Τουριστική διαμονή 2-3 ημερών με διαμονή σε ξενοδοχείο σε περίπτωση που θα διεξαχθεί επιπλέον εκπαιδευτική και ψυχαγωγική περιήγηση της αποστολής.
  3. Μεταφορικά από και προς τα αεροδρόμια (Κύπρου και Γιβραλτάρ).
  4. Το αναμνηστικό πακέτο της Κυπριακής αποστολής.
  5. Ιατρική κάλυψη σε περίπτωση ασθένειας με τραυματισμό, συμπεριλαμβανομένων μικρών χειρουργικών επεμβάσεων ή θεραπειών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
  6. Ταξιδιωτική ασφάλεια που καλύπτει όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
  7. Λοιπά έξοδα (απρόβλεπτά, υλικά αποστολής, μονοήμερη προ-συνάντηση αποστολής στη Κύπρο κλπ)

Το επιπρόσθετο αυτό ποσό, αναμένεται να κοινοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο, πριν την καταβολή της πρώτης δόσης, όπως επίσης και το πρόγραμμα αποπληρωμής των υπόλοιπων δόσεων, αφού οριστικοποιηθεί το τελικό κόστος με βάση την τελική προσφορά που θα κατοχυρωθεί.

Η Δήλωση Συμμετοχής για τους τελικούς συμμετέχοντες, πρέπει να φτάσει στο Σώμα, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2023 στις 12μ.μ. το αργότερο και να συμπεριλαμβάνει ΟΛΑ τα ακόλουθα:

  1. Κατάθεση της Πρώτης Δόσης (όπως φαίνεται πιο πάνω) στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, με τα ακόλουθα στοιχεία:

Τράπεζα Κύπρου

Αριθμός Λογαριασμού: 0136 05 002034

IBAN Nο: CY17002001360000000500203400

SWIFT: BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα

Αριθμός λογαριασμού 1310163938101

IBAN no.: CY44 0050 0131 0001 3101 6393 8101

SWIFT (BIC) HEBACY2N

Στην αιτιολογία της κατάθεσης θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται: <Αρ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – «EMJ24»>

Για παράδειγμα: «76, ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΦΕΤΖΙΗ, EMJ24».

  1. Το συμπληρωμένο και υπογραμμένο έντυπο «Συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα» (για ανήλικους) και «Δήλωση βαθμοφόρου» (για ενήλικες) (βλέπε Συνημμένο 1) να παραδοθεί στην Αρχηγό Συστήματος για έγκριση και προώθηση στον Επαρχιακό Έφορο, ο οποίος με την σειρά του αφού τα εγκρίνει να αποσταλούν τα πρωτότυπα στο ΣΠΚ.
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας ή του διαβατηρίου (έστω και αν είναι ληγμένο, για έλεγχο του ονόματος) στο email: eurominijam@cyprusscouts.org. Σημειώνεται ότι το ταξίδι στο Γιβραλτάρ μπορεί να γίνει ΜΟΝΟ με διαβατήριο το οποίο θα πρέπει να είναι σε ισχύ 6 μήνες από την ημερομηνία αναχώρησης.
  3. Αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης στα email: eurominijam@cyprusscouts.org και

logistirio@cyprusscouts.org

Πολιτική ακύρωσης (σχετικά με το ποσό συμμετοχής):

  • Μετά τις 20 Νοεμβρίου 2023 η πρώτη δόση του κόστους συμμετοχής των €250 δεν επιστρέφεται.
  • Μετά τις 28 Νοεμβρίου 2023 όλο το υπόλοιπο ποσό συμμετοχής που έχει καταβληθεί δεν επιστρέφεται.

(η πολιτική ακύρωσης καθορίζεται από την πολιτική καταβολής του ποσού συμμετοχής στους διοργανωτές το οποίο ακόμη να διευκρινιστεί πλήρως και για αυτό τον λόγο η πιο πάνω πολιτική ακύρωσης ενδέχεται να αλλάξει)

Τονίζετε ότι, οι πρόσκοποι που προτίθενται να συμμετέχουν στην κατασκήνωση στο εξωτερικό θα αντιπροσωπεύουν το 76ο Σύστημα Προσκόπων Στροβόλου και κατ’ επέκταση το Σώμα Προσκόπων Κύπρου και γι’ αυτό το λόγω έχει αποφασισθεί όπως όλοι οι πρόσκοποι συμμετέχοντες έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον τις απαιτήσεις που απαιτούνται για την ηλικία τους. Νοείτε δε ότι πρέπει να είναι ακέραιου χαρακτήρα και ήθους και να έχουν συνεχείς παρουσίες σε όλες τις συγκεντρώσεις και δράσεις των τμημάτων τους.

Πιστεύουμε ότι, αν και το κόστος συμμετοχής είναι ψηλό, δεν πρέπει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα αφού κατανέμετε σε μικρότερες δόσεις για ευκολότερη αποπληρωμή. Επιπρόσθετα, ως μέλη του 76ου Συστήματος που θα συμμετέχουν στην αποστολή θα διεξάγουμε διάφορες εκδηλώσεις για την συλλογή χρημάτων τόσο για την αγορά του εξοπλισμού που απαιτείτε όσο για μείωση του κόστους συμμετοχής.

Αμέσως μετά αντίγραφο της απόδειξης θα πρέπει να στέλνετε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Συστήματος (as@76.life) με τίτλο το ονοματεπώνυμο του Συμμετέχοντα, την σχετική δόση και το «EMJ24», για παράδειγμα «76, ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΦΕΤΖΙΗ, EMJ24».

Για περισσότερες διευκρινήσεις μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Θα βρείτε αυτούσια την επιστολή και την δήλωση συμμετοχής στον πιο κάτω σύνδεσμο :

20232024009 ΟΠ 5ο European mini Jamboree 2024 – Γιβραλτάρ