Έναρξης νέας Προσκοπικής Χρονιάς 2020 – 2021

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς 2020 – 2021. Μετά από 6 μήνες, το Σύστημα μας είναι ξανά έτοιμο να υποδεχθεί τα μέλη του και να συνεχίσει το μοναδικό προσκοπικό πρόγραμμα που μόνο η οικογένεια του 76 ξέρει να προσφέρει. Η νέα τάξη πραγμάτων ένεκα της επιδημίας του COVID-19 μας έκανε όλους να λησμονήσουμε όχι μόνο την ζωή στην φύση, μα πάνω από όλα τις γεμάτες ζωντάνια φωνές των παιδιών σας που κατέκλυζαν τους χώρους του Συστήματος μας.

Αδιαμφησβήτητα, πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια και προστασία των Μελών μας, ενήλικων και ανήλικων. Για να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των συγκεντρώσεων, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τα ακόλουθα:

 1. Όλα τα μέλη κατά την είσοδο στο Σύστημα απολυμαίνουν τα χέρια τους και θερμομετριούνται.
 2. Η προστατευτική μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους Βαθμοφόρους και τα παιδιά εκτός της Αγέλης Λυκοπούλων για δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Συνεπώς, προτείνεται όλοι κατά την προέλευση τους στο Σύστημα να έχουν μαζί τους την προσωπική τους μάσκα.
 3. Η είσοδος τρίτων προσώπων περιλαμβανόμενων και των γονέων στους χώρους του Συστήματοςδεν θα επιτρέπεται. Όσοι γονείς επιθυμούν να εισέλθουν (για εγγραφή ή για δήλωση σε δράση του τμήματος) θα πρέπει να ενημερώνουν την Αρχηγό Συστήματος τηλεφωνικά προηγουμένως.
 4. Όλα τα μέλη θα πρέπει να έχουν μαζί τους τηνπροσωπική τους τσάντα με τα προσωπικά τους αντικείμενα (παγούρι, πένα και σημειωματάριο) την οποία θα έχουν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 5. Αν κάποιο μέλος παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα κορωνοϊού, παρακαλείται όπως προληπτικά δεν προσέλθει στην συγκέντρωση και ενημερώσετε άμεσα την Αρχηγό Συστήματος.

Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία είναι πρωτόγνωρες για όλους και το έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα επιδείξετε τη δέουσα σημασία στα πρωτόκολλα και θα ακολουθήσετε και εσείς πιστά τις οδηγίες του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αλλά και του Συστήματός μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως το Σύστημα είναι πανέτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο ακολουθώντας πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς.

ΩΡΑΡΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ:

Αγέλη Λυκοπούλων – Είσοδος από την Πύλη του Συστήματος

14:45 – 15:00  Άφιξη των παιδιών αυστηρά

15:00 – 17:00  Συγκέντρωση

17:05-17:10 Αναχώρηση παιδιών αυστηρά

Ομάδα Προσκόπων – Είσοδος από την εκκλησία της Αγίας Μαρίνας

14:30 – 14:45  Άφιξη των παιδιών αυστηρά

15:00 – 17:00  Συγκέντρωση

17:05 – 17:10 Αναχώρηση παιδιών αυστηρά

Κοινότητα Ανιχνευτών – Είσοδος από την Πύλη του Συστήματος

14:45 – 15:00  Άφιξη των παιδιών αυστηρά

15:00 – 17:00  Συγκέντρωση

17:05-17:10 Αναχώρηση παιδιών αυστηρά

Οι εγγραφές μας φέτος ξεκίνησαν γρήγορα με μόνο στόχο μας την ομαλότερη διεκπεραίωση τους. Θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη βδομάδα (03/10) για τα νέα μας μέλη, μέρα κατά την οποία θα μαζεύουμε και τυχών πιστοποιητικά εκκρεμούν για τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.

Για την ολοκλήρωση  της διαδικασίας εγγραφής θα πρέπει να παραλάβουμε απαραίτητα :

 • πιστοποιητικό γεννήσεως (αντίγραφο) – για νέα μέλη
 • ιατρική βεβαίωση του παιδιού (αλλεργίες, ασθένειες κτλ.) – για ΟΛΟΥΣ
 • δήλωση προσωπικών δεδομένων για όλους
 • Το κόστος εγγραφής που ανέρχεται στα €40 για το πρώτο παιδί και €9,50 για το δεύτερο ή τρίτο παιδί κ.ο.κ.

Θυμίζουμε ξανά σε όλους ότι την προσκοπική μας στολή μπορείτε να την προμηθευτείτε ΜΟΝΟ από το προσκοπικό κατάστημα, τα απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη στολή αναγράφονται πιο κάτω :

Στολή Λυκοπούλων:

 • Παντελόνι: Σκούρο μπλε (ως των Προσκόπων).
 • Υποκάμισο: Κίτρινο με τα απαραίτητα σήματα
 • Ζώνη: Ενιαίου χρώματος μαύρου.
 • Κάλυμμα: Πηλίκιο και σήμα
 • Κάλτσες: Χρώματος μπλε για όλους

Στολή Προσκόπων και Ανιχνευτών:

 • Παντελόνι: Σκούρο μπλε – Ενιαίο για όλες τις ειδικότητες.
 • Υποκάμισο: Μπεζ για Προσκόπους, Γαλάζιο για Αεροπροσκόπους (Ανιχνευτές)
 • Ζώνη: Ενιαίου χρώματος μαύρου
 • Κάλυμμα: Μπερέ χρώματος πράσινου (Πρόσκοποι) και μπλε σκούρου (Ανιχνευτές)
 • Κάλτσες: Χρώματος μπλε για όλους

Προσκοπικό Μαντήλι : Το μαντήλι μας μπορείτε να  το αγοράσετε  ΜΟΝΟ από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Παντελόνια υπάρχουν 3 είδη (κοντό, μακρύ και κοντό που γίνεται μακρύ 2-σε-1).

Κατά την αγορά προϊόντων από το Προσκοπικό πρατήριο θα πρέπει να αναφαίρετε το Σύστημα μας (76ο Σύστημα Προσκόπων Στροβόλου) για να καταγραφεί στον υπολογιστή η αγορά σας.

ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08:30 – 13:00 14:00 – 16:15
ΤΡΙΤΗ 08:30 – 13:00 ————-
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:30 – 13:30 14:00 – 16:45
ΠΕΜΠΤΗ 08:30 – 13:00 14:00 – 16:45
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ————- 14:00 – 17:45
ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00 – 12:30 ————-

ΤΗΛ. ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ: 22-662621

Θέμα : Χώροι στάθμευσης

Για την ασφάλεια των παιδιών και όλων των υπόλοιπων ατόμων στο Σύστημα, απαγορεύεται η στάθμευση εντός του χώρου του Συστήματος. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, σας παραθέτουμε τους πιο κάτω εναλλακτικούς χώρους στάθμευσης :

 • Χώρος στάθμευσης Δημαρχείου Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 200 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο βρίσκετε ακριβώς πίσω από τον χώρο στάθμευσης.
 • Δημοτικός Χώρος στάθμευσης στα φώτα Δημαρχείου. Ο Χώρος βρίσκετε ακριβώς απέναντι σας όπως κατεβαίνετε από την οδό Περικλέους δίπλα από την παλαιά γέφυρα του Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 150 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο βρίσκετε ακριβώς πίσω από τον χώρο στάθμευσης.
 • Χώρος στάθμευσης καταστήματος CYTA. Ο χώρος βρίσκετε δίπλα από το κατάστημα της CYTA επί της Λεωφόρου Στροβόλου και απέναντι από την Αστυνομική διεύθυνση Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 150 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο περνά μέσα από τον χώρο στάθμευσης.
 • Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μετάβαση σας με τα πόδια από και προς τον χώρο του Συστήματος μπορείτε να αφήνετε με το αυτοκίνητο τα άτομα στην πύλη του Συστήματος και κατόπιν να σταθμεύσετε όπως υποδεικνύετε πιο πάνω. Κατά την λήξη της συγκέντρωσης μας παρακαλούμε όπως μην σταθμεύετε κατά μήκος της οδού Αγίας Μαρίνας γιατί προκαλείτε κομφούζιο ακόμα και στην ομαλή κυκλοφορία της Λεωφόρου Στροβόλου.

Τόσο οι Βαθμοφόροι όσο και η Επιτροπή Γονέων του Συστήματος, θα χαρούμε να είμαστε παρέα και αυτή την χρονιά για να δώσουμε συνέχεια στην περσινή μας επιτυχία και να οδηγήσουμε το Σύστημα μας σε ψηλότερα προσκοπικά ανεβάσματα έτσι όπως μόνο οι Πρόσκοποι του Στροβόλου ξέρουν.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

20202021001 Έναρξη νέας Χρονιάς 2020 -2021