Έναρξη νέας Προσκοπικής Χρονιάς 2022-2023

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνούμε μαζί σας με αφορμή την έναρξη της νέας προσκοπικής χρονιάς 2022 – 2023. Η χρονιά που μας έρχεται είναι γεμάτη εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, Βαθμοφόρους με όρεξη για παιχνίδι και άφθονες προσκοπικές περιπέτειες.

Οι εγγραφές μας φέτος ξεκίνησαν γρήγορα με μόνο μας στόχο την ομαλότερη διεκπεραίωση τους. Θα συνεχιστούν μέχρι την επόμενη βδομάδα (01/10) για τα νέα μας μέλη, μέρα κατά την οποία θα μαζεύουμε και τυχών πιστοποιητικά εκκρεμούν για τον κάθε ένα από εσάς ξεχωριστά.

Για την ολοκλήρωση  της διαδικασίας εγγραφής θα πρέπει να παραλάβουμε απαραίτητα :

 • πιστοποιητικό γεννήσεως (αντίγραφο) – για νέα μέλη
 • ιατρική βεβαίωση του παιδιού (αλλεργίες, ασθένειες κτλ.) – για ΟΛΟΥΣ
 • δήλωση προσωπικών δεδομένων – για ΟΛΟΥΣ

Αδιαμφησβήτητα, πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια και προστασία των Μελών μας, ενήλικων και ανήλικων. Για να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των συγκεντρώσεων, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τα ακόλουθα τα οποία απορρέουν από τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου :

 1. Αν κάποιο μέλος παρουσιάσει κάποιο από τα συμπτώματα κορωνοϊού, παρακαλείται όπως προληπτικά δεν προσέλθει στην συγκέντρωση.
 2. Κατά την παραμονή μας στο λεωφορείο όταν πραγματοποιούνται εκδρομές, επισκέψεις ή περιηγήσεις, όλοι θα πρέπει να φέρουμε προστατευτική μάσκα. Το ίδιο ακριβώς πρέπει να εφαρμόζεται αν για τις διακινήσεις μας χρησιμοποιούνται ιδιωτικά αυτοκίνητα.
 3. Η προσέλευση ή/και η αποχώρηση από τις συγκεντρώσεις γίνονται όσο το δυνατό πιο οργανωμένα. Κατά τις διεργασίες αυτές τηρούνται ασφαλείς αποστάσεις και αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία είναι για όλους μας πλέον τρόπος ζωής. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα επιδείξετε τη δέουσα σημασία στα πρωτόκολλα και θα ακολουθήσετε και εσείς πιστά τις οδηγίες του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αλλά και του Συστήματός μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως το Σύστημα είναι πανέτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο ακολουθώντας πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της φετινής χρονιάς.

ΩΡΑΡΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ:
Αγέλη Λυκοπούλων – Ομάδα Προσκόπων – Κοινότητα Ανιχνευτών

Είσοδος από την Πύλη του Συστήματος (οδός Αγίας Μαρίνας 34, Στρόβολος)

14:45 – 15:00  Άφιξη των παιδιών

15:00 – 17:00  Συγκέντρωση

17:05-17:10 Αναχώρηση παιδιών

(Πιο κάτω θα δείτε σχετική ενημέρωση μας για το που μπορείτε να σταθμεύετε κατά την άφιξη ή αναχώρηση των παιδιών σας)

Θυμίζουμε ξανά σε όλους ότι την προσκοπική μας στολή μπορείτε να την προμηθευτείτε ΜΟΝΟ από το προσκοπικό κατάστημα, τα απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη στολή αναγράφονται πιο κάτω:

Στολή Λυκοπούλων:

 • Παντελόνι: Σκούρο μπλε (ως των Προσκόπων).
 • Υποκάμισο: Κίτρινο με τα απαραίτητα σήματα
 • Ζώνη: Ενιαίου χρώματος μαύρου.
 • Κάλυμμα: Πηλίκιο και σήμα
 • Κάλτσες: Χρώματος μπλε για όλους

Στολή Προσκόπων και Ανιχνευτών:

 • Παντελόνι: Σκούρο μπλε – Ενιαίο για όλες τις ειδικότητες.
 • Υποκάμισο: Μπεζ για Προσκόπους, Γαλάζιο για Αεροπροσκόπους (Ανιχνευτές)
 • Ζώνη: Ενιαίου χρώματος μαύρου
 • Κάλυμμα: Μπερέ χρώματος πράσινου (Πρόσκοποι) και μπλε σκούρου (Ανιχνευτές)
 • Κάλτσες: Χρώματος μπλε για όλους

Προσκοπικό Μαντήλι : Το μαντήλι μας μπορείτε να  το αγοράσετε  ΜΟΝΟ από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Παντελόνια υπάρχουν 3 είδη (κοντό, μακρύ και κοντό που γίνεται μακρύ 2-σε-1).

Κατά την αγορά προϊόντων από το Προσκοπικό πρατήριο θα πρέπει να αναφαίρετε το Σύστημα μας (76ο Σύστημα Προσκόπων Στροβόλου) για να καταγραφεί στον υπολογιστή η αγορά σας.

ΩΡΑΡΙΟ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 08:30 – 13:00 14:00 – 17:00
ΤΡΙΤΗ 08:30 – 13:00 ————-
ΤΕΤΑΡΤΗ 08:30 – 13:00 14:00 – 17:00
ΠΕΜΠΤΗ 08:30 – 13:00 14:00 – 17:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ————- 14:00 – 17:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00 – 13:00 ————-

ΤΗΛ. ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ: 22662621

Θέμα : Χώροι στάθμευσης

Για την ασφάλεια των παιδιών και όλων των υπόλοιπων ατόμων στο Σύστημα, απαγορεύεται η στάθμευση εντός του χώρου του Συστήματος. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, σας παραθέτουμε τους πιο κάτω εναλλακτικούς χώρους στάθμευσης :

 • Χώρος στάθμευσης Δημαρχείου Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 200 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο βρίσκετε ακριβώς πίσω από τον χώρο στάθμευσης.
 • Δημοτικός Χώρος στάθμευσης στα φώτα Δημαρχείου. Ο Χώρος βρίσκετε ακριβώς απέναντι σας όπως κατεβαίνετε από την οδό Περικλέους δίπλα από την παλαιά γέφυρα του Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 150 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο βρίσκετε ακριβώς πίσω από τον χώρο στάθμευσης.
 • Χώρος στάθμευσης καταστήματος CYTA. Ο χώρος βρίσκετε δίπλα από το κατάστημα της CYTA επί της Λεωφόρου Στροβόλου και απέναντι από την Αστυνομική διεύθυνση Στροβόλου. Πρόσβαση στο σύστημα από το γραμμικό πάρκο. Περπάτημα περίπου 150 μέτρα. Το γραμμικό Πάρκο περνά μέσα από τον χώρο στάθμευσης.
 • Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μετάβαση σας με τα πόδια από και προς τον χώρο του Συστήματος μπορείτε να αφήνετε με το αυτοκίνητο τα άτομα στην πύλη του Συστήματος και κατόπιν να σταθμεύσετε όπως υποδεικνύετε πιο πάνω. Κατά την λήξη της συγκέντρωσης μας παρακαλούμε όπως μην σταθμεύετε κατά μήκος της οδού Αγίας Μαρίνας γιατί προκαλείτε κομφούζιο ακόμα και στην ομαλή κυκλοφορία της Λεωφόρου Στροβόλου.

Τόσο οι Βαθμοφόροι όσο και η Επιτροπή Γονέων του Συστήματος, θα χαρούμε να είμαστε παρέα και αυτή την χρονιά για να δώσουμε συνέχεια στην περσινή μας επιτυχία και να οδηγήσουμε το Σύστημα μας σε ψηλότερα προσκοπικά ανεβάσματα έτσι όπως μόνο οι Πρόσκοποι του Στροβόλου ξέρουν.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

Πιο κάτω θα βρείτε αυτούσια την επιστολή πιο κάτω:

20222023003 Έναρξη νέας Χρονιάς 2022-2023