Δράση Χρυσού Τριφύλλου: 15-16 Ιουνίου 2024

Μετά και την ολοκλήρωση του παιχνιδιού γνώσεων που αποτελούσε την πρώτη φάση αξιολόγησης Χρυσού τρίφυλλου, προχωρούμε στη διήμερη δράση που αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο στάδιο. Η δράση Αξιολόγησης «Χρυσού Τρίφυλλου» που διοργανώνει ο Κλάδος Προσκόπων της Γενικής Εφορείας θα πραγματοποιηθεί στον Κατασκηνωτικό Χώρο του Σώματος Προσκόπων Κύπρου στη Βαβατσινιά, στις 15-16 Ιουνίου 2024.

Η δράση αφορά στην τελική δοκιμασία των Προσκόπων οι οποίοι πέρασαν από την πρώτη φάση Αξιολόγησης για την ολοκλήρωση των στόχων ανέλιξης για το Χρυσό Τρίφυλλο, στην οποία θα αξιολογηθούν με:

 1. Πορεία 6-10χλμ σε άγνωστο έδαφος.
 2. Ταχύ Οδοιπορικό – χαρτογράφηση
 3. Μαγείρεμα με τη χρήση μαγειρικών σκευών.
 4. Συμμετοχή σε επεισόδια ετοιμότητας Α΄ Βοηθειών.
 5. Ημερολόγιο δράσης (όχι μόνο πορείας)
 6. Συλλογή (σε οτιδήποτε επιθυμούν οι Πρόσκοποι)

Η δράση αρχίζει στις 09:00 και οι Πρόσκοποι θα πρέπει να προσέλθουν με κατάλληλη ένδυση και υπόδηση για πορεία. Η ένδυση και υπόδηση καθώς και αν οι Πρόσκοποι έχουν τα κατάλληλα εφόδια για την δράση θα ληφθεί υπόψη στην αξιολόγηση τους. Όλοι οι Πρόσκοποι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την προσκοπική τους στολή.

Η δράση ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 11:30. Η μεταφορά προς και από την δράση θα γίνει από τις Επαρχίες με ευθύνη των Εφόρων της κάθε Επαρχίας με λεωφορείο.

Η δράση αφορά στην τελική δοκιμασία των Προσκόπων για την ολοκλήρωση των στόχων ανέλιξης για το Χρυσό Τρίφυλλο, όπου θα αξιολογηθούν σε Προσκοπικές γνώσεις και δεξιότητες.

Το δικαίωμα συμμετοχής έχει καθοριστεί στα €20 και περιλαμβάνει τη διαμονή, τα έξοδα διατροφής, τα υλικά και το αναμνηστικό της δράσης. Στο κόστος συμμετοχής δεν περιλαμβάνεται το μεταφορικό. Λεπτομέρειες για τις μετακινήσεις από και προς το χώρο της Δράσης, θα δώσουμε σε κατοπινό στάδιο, έχοντας και τις συμμετοχές.

Ο κάθε Πρόσκοπος θα πρέπει απαραίτητα να έχει μαζί του τα ακόλουθα:

 • Ατομικό κουτί Α’ Βοηθειών
 • Μικρό σακίδιο/τσάντα για την πορεία
 • Αντίσκηνο- τύπου igloo (θα τους δοθεί από το Σύστημα)
 • Όλα τα απαραίτητα εφόδια για εστίαση και διαβίωση στο ύπαιθρο – απαραίτητη η καραβάνα για μαγείρεμα σε γκαζάκι
 • Ατομικό γκαζάκι.
 • Γραφική ύλη και υπολογιστική (Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα επιτραπεί η χρήση κινητού τηλεφώνου.)
 • Πυξίδα (θα τους δοθεί από το Σύστημα)
 • Γραφική ύλη.

Γραφική ύλη που θα χρειαστούν για το ημερολόγιο δράσης, την συλλογή τους καθώς επίσης μοιρογνωμόνιο θα πρέπει να φέρει ο κάθε Πρόσκοπος μαζί του. Χαρτί για Ταχύ Οδοιπορικό (πρόχειρο και επίσημο) καθώς και τετραγωνισμένο χαρτί θα δοθούν από την δράση.

 Μαζί με την ανακοίνωση επισυνάπτεται οδηγός δράσης που περιλαμβάνει χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες.

Το επιτελείο της Ομάδας  βρίσκεται στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις τυχών χρειαστείτε.

Βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο την επιστολή και τον οδηγό δράσης :

20232024046 ΟΠ Διήμερο Χρυσού Τριφύλλου 2024

20232024046α – Οδηγός για δράση Χρυσού τριφύλλου