Ανανεωμένο Πρωτόκολλο λειτουργίας ΣΠΚ-Ιανουάριος 2022

Με την έναρξη των συγκεντρώσεων για το 2022, σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι για εσάς και τους γύρω σας γεμάτο υγεία, δημιουργικότητα και προσκοπικό πνεύμα.

Αδιαμφησβήτητα, πρωταρχικό μέλημα μας είναι η ασφάλεια και προστασία των Μελών μας, ενήλικων και ανήλικων. Για να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των συγκεντρώσεων, πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τα ακόλουθα τα οποία απορρέουν από τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου ( http://www.cyprusscouts.org/other/περεταίρω-επέκταση-αναστολής-δραστη/) :

  1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους. Συνιστάται χρήση διπλής προστατευτικής χειρουργικής μάσκας.

 

  1. Εξαιτίας της βεβαρημένης επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας θα απαιτείται από όλους (μέλη, στελέχη, επισκέπτες κοκ) κατοχή αρνητικού πιστοποιητικού ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) ή εργαστηριακής εξέτασης (PCR) 24ωρης ισχύος για είσοδο σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Για παράδειγμα αν μια Τυπική Προσκοπική Συνάντηση ολοκληρώνεται στις 17:00 του Σαββάτου, το αρνητικό πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί μετά τις 17:00 της Παρασκευής. Όταν η επιδημιολογική εικόνα βελτιωθεί το πιο πάνω θα αναθεωρηθεί.

 

  1. Κατά την άφιξη των μελών μας στον χώρο της δραστηριότητας, θα ελέγχεται το αρνητικό πιστοποιητικό που θα προσκομίζεται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή CovScan Cyprus.

 

  1. Όσα πιστοποιητικά των μελών μας θα βρίσκονται μόνο στην κατοχή γονέα/κηδεμόνα θα μπορούν εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι να αποστέλνονται εκ των προτέρων ηλεκτρονικά (π.χ. viber, email) στο καθορισμένο από το Σύστημα υπεύθυνο άτομο (Αρχηγός Τμήματος ή Συστήματος). Για θέματα προσωπικών δεδομένων κανένα μέλος δεν υποχρεούται να στείλει ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό του. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει επιδεικνύονται κατά την είσοδο από τον αρμόδιο γονέα/κηδεμόνα.

 

  1. Η είσοδος τρίτων προσώπων δεν επιτρέπεται, εκτός από προκαθορισμένα μέλη της Επιτροπής Γονέων, άτομα που έκλεισαν προγραμματισμένο ραντεβού με τον ΑΣ ή άτομα εγκεκριμένα εκ των προτέρων με συγκεκριμένη εργασία στον χώρο. Γενικά, όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται ΜΟΝΟ από τα μέλη μας και τους βαθμοφόρους εκτός των περιπτώσεων που αναφέρονται στο παρόν σημείο.

Οι συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία είναι πρωτόγνωρες για όλους και το έργο που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας δύσκολο, όχι όμως ακατόρθωτο. Είμαστε σίγουροι πως όλοι θα συνεχίσετε να επιδεικνύετε τη δέουσα σημασία στα πρωτόκολλα και θα ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του Σώματος Προσκόπων Κύπρου αλλά και του Συστήματός μας.

Τέλος, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε πως το Σύστημα είναι πανέτοιμο και πλήρως εξοπλισμένο ακολουθώντας πιστά τα σχετικά πρωτόκολλα του κράτους και του Σώματος Προσκόπων Κύπρου για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία για την συνέχιση της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς.

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και παραμένω στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις χρειαστείτε.

20212022017 Ανανεωμένο Πρωτόκολλο ΣΠΚ Ιανουάριος 2022