Ειδικές Συγκεντρώσεις για το JOTA-JOTI 19/10/2024

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε σχετικά με το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα συγκέντρωσης ανά Τμήμα, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Οκτωβρίου 2024 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Δράσης JOTA (Jamboree on the Air – Τζάμπορι στους Αιθέρες)  – JOTI (Jamboree on the Internet – Τζάμπορι στο Διαδίκτυο).

Αγέλη Λυκοπούλων:

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 μεταξύ 14:45 και 18:00 η 76η Αγέλη Λυκοπούλων Στροβόλου θα πραγματοποιήσει στο χώρο της Εστίας μας ένα μεγάλο παιχνίδι σε συνεργασία με την 275η Αγέλη Λυκοπούλων Λακατάμιας.

Ομάδα Προσκόπων:

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024 μεταξύ 09:00 και 12:00 η 76η Ομάδα Προσκόπων Στροβόλου «ΚΕΡΑΥΝΟΣ» θα πραγματοποιήσει στο χώρο της Εστίας μας μεγάλο παιχνίδι.

Κοινότητα Ανιχνευτών:

Σημειώνεται ότι η 76η Κοινότητα Ανιχνευτών «ΔΑΙΔΑΛΟΣ» θα πραγματοποιήσει διήμερη δράση στο χώρο της Εστίας του Συστήματος μας από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 18:00 μέχρι το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 19:00.

Τι είναι το J.O.T.A. και J.O.T.I.:

Το J.O.T.A. (Τζάμπορι στους Αιθέρες – Jamboree On The Air) – J.O.T.I. (Τζάμπορι στο Διαδίκτυο – Jamboree On The Internet) είναι μια ετήσια παγκόσμια προσκοπική δράση στην οποία λαμβάνουν μέρος εκατομμύρια  Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς (ασύρματους) και μέσω εφαρμογών Διαδικτύου (Internet). Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Τα Λυκόπουλα, οι Πρόσκοποι και οι Ανιχνευτές θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διασκεδάσουν με θέμα το JOTA – JOTI και κυρίως να συνομιλήσουν με άλλα Λυκόπουλα, Προσκόπους και Ανιχνευτές αντίστοιχα σε ολόκληρη την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό μέσω των Αιθέρων (με ασύρματους) και του Διαδικτύου.

Επί τη ευκαιρία να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024 η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά για όλα τα Τμήματα μας, ενώ τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εωθινό του Συστήματος μας στον Παλιό Στρόβολο όπου η Μπάντα μας θα αναγγείλει το ξημέρωμα της Εθνικής Επετείου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

 

Επιπρόσθετα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί η Εναρκτήρια μας Πυρά για τη νέα Προσκοπική Χρονιά 2024-2025 μετά την Συγκέντρωση.  Θα επανέλθουμε εκ νέου με περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για το Εωθινό μας όσο και για την Εναρκτήρια μας Πυρά.

 

Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας και παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις ή πληροφορίες χρειαστείτε.

 

Βρείτε αυτούσια την ανακοίνωση εδώ:

20242025:008 Ειδικές Συγκεντρώσεις JOTA JOTI